Wat is het fiscale voordeel ?

Vanaf aanslagjaar 2017 (uitgavejaar 2016):

• voor het Brussels Gewest werd het percentage gewijzigd. Het daalt van 30% naar 15%.

Dit bedrag is beperkt tot 1,410 euro voor alle PWA-cheques die in 2016 werden gekocht (aanslagjaar 2017).

Opgelet: de belastingvermindering is enkel geldig voor PWA-cheques op naam. (Naamloze cheques – rechtstreeks te kopen bij het PWA – geven geen recht op een fiscaal voordeel.

Meer informatie:
https://financien.belgium.be/nl/particulieren/belastingvoordelen/diensten-_en_pwa-cheques/pwa_cheques