Gebruik van PWA-cheques tussen Gewesten

De regionalisering van de PWA-bevoegdheid noopte tot een overleg tussen de verschillende Gewesten om een gezamenlijke terminologie te bepalen. Ze spraken in een protocol af dat als bevoegde Gewesten worden beschouwd:

• voor de regels die van toepassing zijn op de gebruiker: het Gewest waar de PWA-prestaties worden geleverd, d.w.z. dat als u (bijv.) kleine tuinwerken wilt laten uitvoeren aan een woning in het Brussels Gewest, u zich moet inschrijven in een Brussels PWA. Als u echter gedomicilieerd bent in Brussel maar de plaats waar de PWA-prestatie moet worden geleverd zich in het Duitstalige landsgedeelte bevindt, zult u zich moeten inschrijven in een PWA in het Duitstalige landsgedeelte.
  • voor de regels die van toepassing zijn op de werkzoekende: het Gewest waarin de hoofdverblijfplaats van de werkzoekende ligt of, in het geval van een lopende verhuizing of afwezigheid van domicilie, het door de werkzoekende opgegeven adres.